Τρεις εικαστικές εκθέσεις από τον ΟΠΑΝΔΑ

Μάρω Φασουλή

Τρεις νέες σημαντικές εικαστικές εκθέσεις αναγνωρισμένων καλλιτεχνών προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα:

 -«Από τον αγκώνα ως τον καρπό», έκθεση της Μάρως Φασουλή στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στην Βασ. Σοφίας στο Πάρκο Ελευθερίας, από 6 Οκτωβρίου ως και 8 Νοεμβρίου 2020.

Στη νέα της δουλειά η Μάρω Φασουλή (γ. 1980) συνδιαλέγεται με την λαϊκή τέχνη. Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα νήματα, υφαντά, πανί και καλάμια, η καλλιτέχνις φτιάχνει επιτοίχια έργα και γλυπτά εμπνευσμένα από τα αποτροπαϊκά ξόανα.

Στον εκθεσιακό χώρο θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας. Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή του κοινού στον εκθεσιακό χώρο.

-«Επί του δάσους συναυλία», έκθεση ζωγραφικής του Ελευθέριου Αλεξίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του Δήμου Αθηναίων, από 6 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2020.

Στην ατομική έκθεση του ναΐφ ζωγράφου και χειροτέχνη Ελευθέριου Αλεξίου (1932-2012), πατέρα του γνωστού εικαστικού Νίκου Αλεξίου (1960-2011), παρουσιάζονται 18 ζωγραφικά έργα σε χαρτί και μια σειρά κατασκευές από καλάμια.

 -«Unhappy Monuments», υπαίθρια ομαδική έκθεση στο Πάρκο Ελευθερίας, από 10 έως 20 Οκτωβρίου διοργανώνουν ο ΟΠΑΝΔΑ και η ARTWORKS, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

14 από τους εικαστικούς καλλιτέχνες που βράβευσε η ARTWORKS στο πλαίσιο του 2ου Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν έργο τους στην έκθεση «Unhappy Monuments».

Αντλώντας έμπνευση από το Δυστυχισμένο Ready-made (1919) του εικονοκλάστη Marcel Duchamp, ο επιμελητής της έκθεσης ζήτησε από τους καλλιτέχνες να επεξεργαστούν την έννοια του αντι-μνημείου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Παναγιώτης Βορριάς, Θεόδωρος Γιαννάκης, Απόλλωνας Γλύκας, Αναστασία Δούκα, Σπύρος Κοκκώνης, Κατερίνα Κομιανού, Καρολίνα Κρασούλη, Κωνσταντίνος Κωτσής, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Αγγελική Μπόζου, Μαργαρίτα Μποφιλίου, Μαρία Νικηφοράκη, Μαρίνα Παπαδάκη, Χρήστος Παπασωτηρίου, Μαρία Τσάγκαρη