Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη

Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2020» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2020.

Η έκθεση αυτή επιχειρεί να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή Ελλήνων δημιουργών ηλικίας έως και 35 ετών. Στην φετινή διοργάνωση παρουσιάζονται 14 φωτογραφικές εργασίες νέων και πολλά υποσχόμενων σύγχρονων δημιουργών, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 360 προτάσεις.

Μουσείο Μπενάκη

Μουσείο ΜπενάκηΜουσείο ΜπενάκηΣυμμετέχουν οι Ιωάννης Ασμής, Μαριλένα Βλαχοπούλου, Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Γουάτκινσον, Stephie Grape, Γιώργος Δεμερτζής, Κατερίνα Διγώνη, Αλέξανδρος Ζαφειρίδης, Κωνσταντίνος Λεπούρης, Περσεφόνη Μίχου, Ria Mort, Γιώργος Παπαστεργής, Αντωνία Πετρίτη, Μαρία Σιόρμπα και

Γιάννης Τρυφωνόπουλος.

Πρόκειται για καλλιτέχνες που εκκινούν από ξεχωριστές αφετηρίες, με αναφορές και στοχεύσεις που διαφέρουν μεταξύ τους. Έτσι, στην έκθεση αποτυπώνεται η αύρα της νέας γενιάς ελληνικής φωτογραφίας. Στόχος της έκθεσης είναι να χαρτογραφήσει και να αναδείξει την ποικιλομορφία των τάσεων, των διαφορετικών ιδιωμάτων, των καλλιτεχνικών ανησυχιών, των προσανατολισμών και των αναζητήσεων των νέων φωτογράφων.

Οι ημέρες λειτουργίας είναι από Πέμπτη έως και Κυριακή 10:00-18:00 ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο 10:00-22:00

Η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2020» ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.