Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας με σημαντικούς καλλιτέχνες

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Από τις 25 μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2020 και με μια διαφορετική συναυλία κάθε βράδυ, αναγνωρισμένοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες θα εμφανιστούν επί σκηνής στην πόλη της Καλαμάτας με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας από την πανδημία.

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος θα δώσει ρεσιτάλ με έργα για σόλο πιάνο των Liszt, Chopin και Κωνσταντινίδη.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, συναυλία μουσικής δωματίου από τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Ιόνιαν Ηλία Καντέσα και το Σύνολο Δωματίου Caerus με συνθέσεις των H. Winkelman, A. Schnittke, I. Ξενάκη, B. Bartok και B. Britten.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στην πόλη της Καλαμάτας ο Γάλλος τσελίστας Jean-Guihen Queyras μαζί με τον γιο του, ζωγράφο Jérémie Queyras για να ερμηνεύσουν «Τα Χρώματα του Ήχου», μια παράσταση με έργα μπαρόκ και με ταυτόχρονο ζωγραφικό αυτοσχεδιασμό.

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ο Αρίων Γυφτάκης και το Τζαζ Τρίο του θα παρουσιάσουν, το φιλμ Δάφνις και Χλόη (1931) του ποιητή και πρωτοπόρου του Ελληνικού Κινηματογράφου Ορέστη Λάσκου, με πρωτότυπη μουσική συνοδεία.

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, η πιανίστα Αλεξία Μουζά, ο βιολονίστας Felix Froschhammer και η βιολοντσελίστα Indira Rahmatullaεπιστρέφουν στην Καλαμάτα ερμηνεύοντας έργα των Beethoven και Shostakovich.  

Ο χώρος διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι το Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, με εισιτήριο 5 ευρώ.

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας ιδρύθηκαν το 2017 από την βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο και οργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Φέτος πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.