Ένας απαραίτητος ανασχηματισμός

Βουλή

Κρύος ιδρώτας έχει καλύψει πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες καθώς επανέρχονται τα σενάρια περί ανασχηματισμού. Οι περισσότερες φήμες συμφωνούν ότι ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύς και δομικός, με ιδιαίτερη έμφαση στην καρατόμηση πολλών υφυπουργών και γενικών γραμματέων. Αρκεί να υπάρξει ένα διάλειμμα από την ένταση στα ελληνοτουρκικά…

Κάποιοι υπουργοί ήδη θεωρούν εαυτούς κομμένους ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είτε θα παραμείνουν στο πόστο τους λόγω συγκυρίας (π.χ. στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας) είτε θα μετακινηθούν σε άλλο Υπουργείο.

Στην παρούσα φάση η ονοματολογία δεν έχει κανένα νόημα, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι στην συζήτηση έχουν πέσει και ονόματα κορυφαίων υπουργών.

Η αλήθεια είναι πως ένας ανασχηματισμός έχει καταστεί απαραίτητος καθώς έχει πια φανεί ποιοι είναι εκείνοι οι αξιωματούχοι που μπορούν «να κάνουν την δουλειά», όπως χαρακτηριστικά λένε στο Μαξίμου, και ποιοι όχι. Και καθώς η κατάσταση θα δυσκολεύει όσο προχωρούμε προς τον χειμώνα, θα χρειαστούν ανανεωμένες και ζωηρές προσπάθειες από την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς.