Webex: Δεν άντεξε το βάρος των... επισκεπτών

ιντερνέτ

Προβλήματα σημειώνονται στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης μετά την επιβολή του απαγορευτικού, η οποία ισχύει από σήμερα Δευτέρα για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στη πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη.
Σύμφωνα πάντως με αρμόδιες πηγές, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τη χώρα μας, πρόκειται για τους σέρβερ του δικτύου της Cisco Systems που έχει πέσει σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα webex έχει πέσει και στο τμήμα νομικής του ΕΚΠΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν οι φοιτητές. Από το πρωί γίνονται έλεγχοι του υπουργείου Παιδείας για το πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Πάντως χθες, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε συστάσεις προς τους πολίτες για μη χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας, των social media και των βιντεοκλήσεων κατά τις ώρες αιχμής (από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα).Σε ανακοίνωσή του επικαλείται τις αντοχές του δικτύου λόγω των αναγκών για την τηλεργασία και.. την τηλεκπαίδευση κατά τη διάρκεια του lockdown. Επίσης τονίζει ότι βρίσκεται «σε διαρκή επικοινωνία με τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σταθερών και ασύρματων δικτύων σε όλο το διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας εν μέσω lockdown και της επαγγελματικής δραστηριότητας».